De boeken van Michael Robotham op volgorde (2024)

Overzicht

 • Als je van mij bent - When you are mine
 • Leven of dood - Life or dead
 • Nachtboot - The night ferry
 • Verwachting - The secrets she keeps
 • Vuurvast - Bombproof

Cyrus Haven

 1. Meisje zonder verleden - Good girl, bad girl
 2. Meisje zonder leugens - When she was good
 3. Meisje zonder hoop - Lying beside you

Joe O'Loughlin & Vincent Ruiz

 1. De verdenking - The suspect
 2. Het verlies - Lost
 3. Gebroken - Shatter
 4. Boetedoening - Bleed for me
 5. De afrekening - The wreckage
 6. Zeg dat het je spijt - Say you're sorry
 7. Door mijn ogen - Watching you
 8. Sluit je ogen - Close your eyes
 9. De andere vrouw - The other wife

Joe O'Loughlin & Vincent Ruiz

De verdenking

Het verlies

Gebroken

Boetedoening

De afrekening

Zeg dat het je spijt

Door mijn ogen

Sluit je ogen

De andere vrouw

Joe O'Loughlin & Vincent RuizDe verdenking

De boeken van Michael Robotham op volgorde (10)

31

De verdenking

Psycholoog Joseph O'Loughlin heeft een zwak voor de zogenaamde 'moeilijke gevallen': mensen met zelfmoordplannen, fobieën of ernstig gestoord en gewelddadig gedrag.Maar zijn nieuwe cliënt slaat alles. Bobby is een eenzame, gefrustreerde jongen die zichzelf verwondt, zijn moeder haat en soms in tongen spreekt. Joe krijgt geen vat op hem; het lijkt wel alsof hij na elke sessie steeds minder van de jongen begrijpt.

Joe heeft het zelf ook niet gemakkelijk: zijn huwelijk met Julianne is in de spreekwoordelijke sleur beland, hij ziet zijn dochter te weinig, en dan is er ook nog die ziekte waar hij geen raad mee weet: Parkinson.

Als het dode lichaam van een onbekende vrouw wordt aangetroffen vermoedt Joe dat Bobby iets met deze zaak te maken heeft. Terwijl hij het bewijs hiervoor probeert te vinden, werkt hij nietsvermoedend naar zijn eigen ondergang toe.

Zijn gelukkige wereld verandert langzaam in een hel. Joe's vrouw en kind, zijn minnares, vrienden en familie keren zich tegen hem. Alle beschuldigende vingers wijzen Joe aan als dader.

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: The suspect
Eerste uitgave: 2003
ISBN/EAN: 9789023461098
Ebook: 9789023449249
Uitgever: Cargo

Het verlies

De boeken van Michael Robotham op volgorde (11)

22

Het verlies

Politie-inspecteur Vincent 'Yanko' Ruiz ontsnapt op een haar na aan de dood. Op een avond vissen zijn collega's hem meer dood dan levend uit het koude water van de Theems.

Ruiz kan zich niet herinneren wat hij daar te zoeken had. Zijn enige aanwijzing is een foto die hij bij zich droeg, een foto van een meisje dat drie jaar geleden verdween. Hoewel de vermeende dader achter slot en grendel zit, werd Mickeys lichaam nooit gevonden.

Ruiz denkt dat ze nog steeds in leven is en dat hij op de avond van zijn ongeluk Mickey probeerde vrij te krijgen. Waarom anders liggen er diamanten met een waarde van 2 miljoen in zijn kast?

Niemand gelooft hem, behalve psycholoog Joe O'Loughlin. Samen met `de Professor' probeert Ruiz te reconstrueren wat er gebeurd is om Mickey en alle vermiste kinderen in de wereld - zoals hij zijn moeder beloofd heeft - veilig thuis te brengen.

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Lost
Eerste uitgave: 2005
ISBN/EAN: 9789023479284
Ebook: 9789023450788
Uitgever: Cargo

Gebroken

De boeken van Michael Robotham op volgorde (12)

25

Gebroken

Klinisch psycholoog Joseph O'Loughlin wordt op zijn eerste werkdag als professor geconfronteerd met een tragische gebeurtenis. Voor zijn ogen springt een naakte vrouw van een hoge brug haar dood tegemoet. Vlak voor ze springt zegt ze nog: 'Je snapt het niet.'

De politie is er van overtuigd dat het zelfmoord is, maar niet veel later krijgt Joe bezoek. Het is de tienerdochter van de vrouw. Het meisje weigert te geloven dat haar moeder van de brug is gesprongen; ze zou nooit zelfmoord plegen en had bovendien hoogtevrees.

Joseph wil haar wel geloven, maar heeft de vrouw zelf zien springen. Wat heeft haar tot deze wanhopige daad aangezet? Welke stem? Welke donkere kracht?

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Shatter
Eerste uitgave: 2008
ISBN/EAN: 9789023440765
Ebook: 9789023453864
Uitgever: Cargo

Boetedoening

De boeken van Michael Robotham op volgorde (13)

18

Boetedoening

Psycholoog Joe O'Loughlin wordt op een nacht opgeroepen wanneer zijn dochters beste vriendin, Sienna Hegarty, als vermist is opgegeven. Joe vindt het meisje onder een boom, besmeurd met bloed en niet in staat om te praten. Het lichaam van Sienna's vader wordt gevonden in haar slaapkamer, vermoord. Ondanks het overtuigende bewijs blijft Joe geloven in Sienna's onschuld en hij verdiept zich in de zaak.

Zijn onderzoek leidt hem naar een wereld van seksueel misbruik, chantage, rechtszaken en politieke intriges. Samen met zijn oude vriend, de voormalige politie-inspecteur Vincent Ruiz, komt Joe achter de naam van de dader. Dan begint de wanhopige zoektocht naar de man die jarenlang ongestraft de vreselijkste misdaden wist te plegen.

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Bleed for me
Eerste uitgave: 2010
ISBN/EAN: 9789023457374
Ebook: 9789023449232
Uitgever: Cargo

De afrekening

De boeken van Michael Robotham op volgorde (14)

16

De afrekening

Oud-politiecommissaris Vincent Ruiz wordt in Londen door een geslepen dievegge van enkele dierbare bezittingen beroofd. Ontstemd over zijn eigen naïviteit gaat hij naar haar op zoek, maar als hij haar uiteindelijk gevonden heeft, moeten ze samen vluchten voor hun leven.

Financieel specialist Daniela Garner werkt in opdracht van de VN in Irak, waar ze op enorme sommen geld stuit die naar onbekende bankrekeningen het land uit worden gesmokkeld.

Richard North, een Londense topbankier, lijkt de sleutel te bezitten die de ogenschijnlijk losstaande zaken met elkaar verbindt, maar hij blijkt spoorloosverdwenen.

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: The wreckage
Eerste uitgave: 2011
ISBN/EAN: 9789023463504
Ebook: 9789023463719
Uitgever: CargoZeg dat het je spijt

De boeken van Michael Robotham op volgorde (15)

11

Zeg dat het je spijt

De vriendinnen Piper en Tash verdwijnen op een gewone zondagochtend. Niemand weet waar ze zijn en de verdwijning houdt het hele land in haar greep. Drie jaar later wordt tijdens de ergste sneeuwstorm in jaren een echtpaar op brute wijze vermoord in de boerderij waar Tash woonde. Een verwarde jongen wordt bij de boerderij opgepakt. Hij zegt dat hij die nacht een meisje heeft gezien dat achterna werd gezeten door een sneeuwman.

Psycholoog Joe O'Loughlin gelooft niet dat de jongen schuldig is, zeker wanneer hij kijkt naar de manier waarop de moordenaar te werk is gegaan. Langzamerhand begint hij te vermoeden dat er een verband is met de twee vermiste meisjes. Maar hoe dichter hij bij de waarheid komt, hoe gevaarlijker de zaak wordt.

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Say you're sorry
Eerste uitgave: 2012
ISBN/EAN: 9789023474876
Ebook: 9789023473497
Uitgever: Cargo

Door mijn ogen

De boeken van Michael Robotham op volgorde (16)

10

Door mijn ogen

Marnie Logan heeft regelmatig het gevoel dat ze bekeken wordt: een warme adem in haar nek, een schaduw vanuit een ooghoek die verdwijnt zodra ze zich omdraait. Haar man Daniel wordt vermist en Marnie kan niet bij zijn bankrekening of levensverzekering, waardoor ze hun gezin niet kan onderhouden. Radeloos en depressief zoekt ze hulp bij klinisch psycholoog Joe O'Loughlin.

Joe wantrouwt Marnie echter omdat ze weigert over haar verleden te praten. Dan krijgt hij Daniels Grote Rode Boek in handen - een collage van foto's, anekdotes en interviews over Marnies leven. Dit boek was ooit bedoeld als een verjaardagscadeau voor haar. Vlak voor zijn verdwijning deed Daniel een schokkende ontdekking. Iedereen die Marnie ooit kwaad heeft gedaan, heeft dat zwaar moeten bekopen. En nu Joe in haar leven is, zou hij wel eens de volgende kunnen zijn.

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Watching you
Eerste uitgave: 2013
ISBN/EAN: 9789023496434
Ebook: 9789023482116
Uitgever: Cargo

Sluit je ogen

De boeken van Michael Robotham op volgorde (17)

18

Sluit je ogen

Op een afgelegen boerderij worden de lichamen van een moeder en haar dochter gevonden. De een is toegetakeld met meerdere messteken, de ander ligt er sereen bij. Psycholoog Joe O'Loughlin wordt tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek als één van zijn voormalige studenten het werk van de politie in de weg zit door gevoelige informatie naar de pers te lekken.

Hij ontdekt al snel een overeenkomst tussen de moorden en een serie gewelddadige aanvallen, zelfs zijn dochter raakt betrokken bij het onderzoek. Er zijn meerdere verdachten en terwijl de onrust toeneemt wordt de zaak alleen maar ingewikkelder: niets is wat het lijkt en Joe weet meer van de nietsontziende en onvoorspelbare moordenaar dan hij zelf doorheeft...

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: Close your eyes
Eerste uitgave: 2015
ISBN/EAN: 9789023499695
Ebook: 9789023499794
Uitgever: Cargo

De andere vrouw

De boeken van Michael Robotham op volgorde (18)

41

De andere vrouw

William en Mary zijn al zestig jaar getrouwd. William is een gerenommeerd chirurg, Mary zijn liefdevolle echtgenote. Ze geloven beiden dat je de wereld in goed of slecht kunt indelen.

William en Olivia zijn al twintig jaar samen. William is een gerenommeerd chirurg, Olivia een oud-tennisspeelster. Ze maken samen prachtige reizen en zijn getrouwd op Bali.

Klinisch psycholoog Joe O'Loughlin kent maar een van deze verhalen, maar als hij zijn vader bezoekt in het ziekenhuis komt zijn leven op de kop te staan. Wie is de mysterieuze vrouw die aan Williams bed zit te huilen? Een vriendin, een maîtresse, een leugenaar, of een moordenaar?

Schrijver: Michael Robotham
Oorspronkelijke titel: The other wife
Eerste uitgave: 2018
ISBN/EAN: 9789403133706
Ebook: 9789403142203
Uitgever: Cargo

De boeken van Michael Robotham op volgorde (2024)

FAQs

Will there be a fourth Cyrus Haven book? ›

Michael Robotham knocks it out of the park again with his new book, Storm Child. The 4th installment in the Cyrus Haven series, the book brings us back to Cyrus and Evie Cormac.

Do you have to read Michael Robotham books in order? ›

Is it better to read the series about Joe in order? Michael Robotham Each book is written as a standalone, so they don't have to be read in order. The only small advantage is that Joe ages in real time, along with his family, so you see the progression in the storylines. In the first book his daughter Charlie is 8.

Will there be another Joe O'Loughlin book? ›

Michael Robotham Hi Graham, I have no immediate plans to write another Joe O'Loughlin book, but I have never ruled out the possibility that I will write another book, perhaps featuring Joe and his daughter, Charlie, who was studying psychology in the last book of the series. Happy reading.

What is the first book by Michael Robotham? ›

Lost / The Drowning Man

Suspect, Michael Robotham's lightning paced debut Entertainment Weekly was universally hailed as taut and fast moving Washington Post first novel.

Is Good Girl Bad Girl part of a series? ›

Start of a new series, tick, tick, tick… Good Girl, Bad Girl is a wow of a start to a new series that promises much indeed.” “Robotham delivers with a master's touch.”

What happened to Evie in Lying Beside You? ›

Evie has gone back to school and is working part-time at an inner-city bar, but she continues to struggle with authority and following rules. When a man is murdered and his daughter disappears, Cyrus is called in to profile the killer and help piece together Maya Kirk's last hours.

Who writes like Michael Robotham? ›

If you like Michael Robotham, try these authors:
 • Peter Abrahams. Peter Abrahams is the best-selling author of A Perfect Crime, The Tutor, The Fan, and Lights Out, for which he received an Edgar® Award nomination; and Down The Rabbit Hole, a novel for children. ...
 • Lisa Scottoline.

How many books has Michael Robotham sold? ›

Robotham went on to collaborate on fifteen "autobiographies" for people in the arts, politics, the military and sport. Twelve of these titles became Sunday Times bestsellers and sold more than 2 million copies.

Do you have to read Good Girl Bad Girl before when she was good? ›

It can be read as a stand-alone, but people who have read GOOD GIRL BAD GIRL and WHEN SHE WAS GOOD will remember that Evie was discovered hiding in a secret room in a house where a man had been tortured to death.

Will there be a Hawthorne book 5? ›

Close to Death: a Hawthorne and Horowitz Mystery Book #5 is written by Anthony Horowitz. “Detective Hawthorne is once again called upon to solve an unsolvable case - a gruesome murder (by a cross-bow) in an idyllic gated community in which suspects abound.”

Is five survive a part of the Agggtm series? ›

From the author of A Good Girl's Guide to Murder series comes her recent standalone thriller Five Survive. Holly Jackson has become an author for me to keep an eye out for since I read AGGGTM.

What is the sequel to Okay for Now? ›

Okay for Now
AuthorGary D. Schmidt
Pages368
ISBN978-0-547-15260-8
Preceded byThe Wednesday Wars
Followed byJust Like That
4 more rows

Where does Michael Robotham live? ›

A six-part TV series based upon his standalone novel THE SECRETS SHE KEEPS was aired on BBC1 in 2020, and a second series begins filming in 2021. Michael lives in Sydney with his wife and a diminishing number of dependent daughters.

Which book is first when she was good or good girl/bad girl? ›

"When She Was Good" is the sequel to “Good Girl, Bad Girl” the second book in the Cyrus Haven series and it most certainly delivers! Another buddy read with Kaceey! Thank you to Edelweiss, Simon & Schuster - Scribner and Michael Robotham for the arc.

What is the wreckage Michael Robotham about? ›

An international thriller based on one of the biggest bank heists in history. Billions of dollars are missing from Iraqi banks, and journalist Luca Terracini will risk everything to discover where it is.

Is there going to be a fourth book in the Renegades series? ›

The Renegades Book 4: Vigilante or Villain by Brian James Hildebrand, Paperback | Barnes & Noble®

What's the next book after Good Girl Bad Girl? ›

Good Girl is part 1 in the bestselling new adult rock star trilogy WICKED! Jax and Haley's romance continues in Bad Girl and concludes in Wicked Girl, both available now. NOTE: Good Girl and Bad Girl end on cliffhangers - you'll find the book-hangover-worthy ending of Jax and Haley's story in Wicked Girl.

Will there be any more Nick Stone books? ›

This is the final novel in the long running Nick Stone series which began way back in 1998 and drew heavily on the author's own knowledge and experience of Special Forces soldiering.

Will there be more Dawn of Fire books? ›

The Dawn of Fire series has told the tale of these travails (and plenty more besides) across seven books so far, and the eighth – and penultimate – entry is set to arrive later this year. Hot on the heels of Sea of Souls, it's Dawn of Fire: Hand of Abaddon by Nick Kyme.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6340

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.